Sastojci:
- 2 kašike masti za podmazivanje posude i premazivanje kora
- 500 g svežih kvalitetnih kora za gibanicu
- 700 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 150-200 ml kisele vode
Priprema:
Na početku mašću podmazati posudu. Zatim, izmrviti sir. U mrvljen sir u većoj posudi dodati i jaja, kiselu vodu. Ukoliko je sir slan nema potrebe dodavati dodatno so u ovu smesu. Na dno posude staviti koru, poprskati otopljenom mašću. Ostatak kora umakati pa slagati u vidu zgužvanih loptica u posudu. Kada je gotovo sav materijal potrošen zaviti gibanicu jednom korom s vrha pa opet premazati mašću. Staviti u rernu na 220 stepeni oko 45 minuta da dobije lepu zlatnu boju. Kada se izvadi iz rerne sačekati da cela gibanica malo splasne, pa onda seći na komade. Uživajte i prijatno!