Svaki deo Srbije krije različit recept za pravljenje hleba. Ovoga puta sa vama delimo recept kome ćete se uvek vraćati! Za ovaj mekani hleb, nadeven domaćim Bibli čvarcima, potrebni su vam sledeći sastojci:
· 400 g glatkog brašna
· 100 g oštrog brašna
· 60 g mlevenih Bibli čvaraka
· 1 dl mleka
· 2 dl vode
· kašičica šećera
· kesica suvog kvasca
· 2 kašičice soli
· 2 kašike jogurta
· 6 kašika masti
Kako da pripremite hleb sa Bibli čvarcima?
- U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
- Pomešajte sve sastojke sa kvascem, a nakon toga zamesite glatko testo.
- Dobro umesite i ostavite da odstoji oko sat i po na toplom.
- Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 Celzijusa.