Kompanija Bibli podržala realizaciju simpozijuma „Standardi i kvalitet ishrane dece u predškolskim ustanovama“​

Standardi u dečijoj ishrani

Kompanija “Bibli” је u proteklih nekoliko dana imala čast da kao izlagač prisustvuje prvom ekskluzivnom događaju posvećenom premium prehrambenim proizvodima u Srbiji. Belgrade Food Show održao se ovog novembra u Crown Plazi u Beogradu gde je okupio kupce i distributere premijum i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda („specialty food“) sa odabranim proizvođačima spremnim za izvoz iz Srbije i regiona.

Belgrade Food Show predstavlja inovaciju u biznisu u industriji hrane i prvi je takav sajam i konferencija u jugoistočnoj Evropi.

U izlagačkom delu Bibli je predstavio svoje najnovije proizvode, dok se u konferencijskom delu sajma govorilo o globalnim trendovima, perspektivama srpske visokokvalitetne hrane, putevima do tržišta i prilike za izvoz.

Sajam je obeležilo i pojavljivanje jednog od najcenjenijih kuvara današnjice, Alana Koksona, britanskog ambasadora hrane, koji je pored svojih mnogobrojnih televizijskih emisija, poznat po tome sto je obišao ceo svet i kuvao sa kraljeve, diplomate, poznate ljude iz sveta filma, muzike i sporta.

 

Pored mnogobrojnih nagrada i uloga koje ovaj vrhunski kuvar nosi, Alan Kokson je i član žirija Briselskog Instituta za kvalitet i ukus (iTQi), koji dodeljuje nagrade vrhunskim proizvodima iz celog sveta. Od ove godine Biblijevi proizvodi domaći čvarci i domaća mast nose jednu zvezdu koje im je ovaj Institut dodelio. Bibli je imao tu čast da gospodin Alan Kokson u svom govoru u Beogradu kao primer uspeha iz Srbije pomene Bibli domaće čvarke. Nakon toga, on je obišao i štand Biblija i prepoznao naše proizvode, koje je i sam imao prilike da testira u Briselu.

Kompanija Bibli zahvaljuje se organizatorima ovog sajma i nada se da će ovaj sajam imati dugu i uspešnu tradiciju u prestonici Srbije.