Mafini sa čvarcima​

Bibli recept

Ovo su mafini koji se brzo prave, a ukus je kao da jedete pogačice sa čvarcima. Zaslužna za ovaj recept je divna Silvana Hadžić koja svojim receptima ulepšava naše trpeze. Mi vam prenosimo sastojke i način pripreme kako to ova divna domaćica radi, a vas pozivamo da na njenom blogu pored divnih mafina sa čvarcima, pročitate i druge prelepe recepte: https://silvaninekulinarskecarolije.blogspot.com/

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 50 ml mleka
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike otopljene masti
  • 100 gr čvaraka usitnjenih (može i duvan čvarci)
  • 1/2 kašičice ravne soli

Priprema:

Pećnicu zagrejte na 180 C. U jednoj manjoj posudi pomešajte 250 gr brašna sa praškom za pecivo i solju. U drugoj posudi umutite jaje pa mu dodajte jogurt, ulje, mast i usitnjene čvarke. Smesa će biti dosta gusta, ako vam je pregusta, možete slobodno dodati još malo mleka. Smesu promešati dok se sastojci ne sjedine i sipati kalupe za mafine i pecite u pećnici oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Ostavite ih da se malo prohlade i služite uz rotkvice. Smesa je dovoljna za 12 mafina.

Prijatno!