Napravite ovu jednostavnu lenju pitu kombinujući sastojke koje ima svaka kuća kao što su: mast, jogurt, brašno, jaja i šećer. Izaberite Vama dostupno voće po žeji. Lako da može svako!
U ovom receptu koristi se domaća svinjska Bibli mast
Sastojci:
250g Bibli masti
200g šećera
2 jaja
100 ml jogurta
400g brašna
Malo limunove kore
1 kg jabuka (mogu se koristiti i breskve ili višnje)
4 kašike griza
Malo šećera u prahu za posipanje
Malo cimeta po želji
Kako spremiti:
Mast i šećer penasto umutiti, dodati jaja i jogurt.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Pola mase sipati u tepsiju za pečenje (ne podmazivati) ,zapeći da uhvati finu koricu ali da ostane belo.
Za to vreme pripremiti fil: Jabuke oljuštiti, narendati i dodati griz. Možete koristiti i breskve koje treba sitno iseckati i umešati sa grizom. Po želji možete staviti cimet ili šecer.
Staviti fil i preko fila razmazati drugu polovinu testa pa peći na 220 stepeni.