Tart i jagode – ljubav za sva vremena Delimo sa vama recept naše drage Silvane („Silvanine kulinarske čarolije“) koja je ovog puta pripremala tart sa jagodama i to uz pomoć naše Bibli domaće svinjske masti. Mast se u stara dobra vremena intenzivno koristila u kolačima, a tek od prošlog veka je puter zamenio ovu namirnicu u kolačima. Mast kolačima daje savršenu mekoću i postojanost, a ceo recept možete za ovaj predivni tart sa jagodama možete pronaći na linku: Sastojci: Za testo (za kalup veličine 25 cm) 1 veće jaje 4 do 5 supernih kašika ledene vode 3/4 kafene kašičice sirćeta 280 gr brašna 3/4 kašičice soli 150 gr masti (hladne iz frižidera) Za punjenje 400 gr jagoda seckanih na četvrtine 100 gr gnječenih jagoda 3/4 vode 60 gr šećera 1 limun šećer 1 kesica vanilin šećera 1 puna kafena kašičica limunove korice (Lidl) 1 ravna supena kašika gustina prstohvat soli malo mleka za premazivanje Kako da pripremite predivni tart sa jagodima pogledajte na linku: