Tart i jagode – ljubav za sva vremena​

Bibli recept

Tart i jagode – ljubav za sva vremena
Delimo sa vama recept naše drage Silvane („Silvanine kulinarske čarolije“) koja je ovog puta pripremala
tart sa jagodama i to uz pomoć naše Bibli domaće svinjske masti. Mast se u stara dobra vremena
intenzivno koristila u kolačima, a tek od prošlog veka je puter zamenio ovu namirnicu u kolačima. Mast
kolačima daje savršenu mekoću i postojanost, a ceo recept možete za ovaj predivni tart sa jagodama
možete pronaći na linku:
Sastojci:
 Za testo (za kalup veličine 25 cm)
 1 veće jaje
 4 do 5 supernih kašika ledene vode
 3/4 kafene kašičice sirćeta
 280 gr brašna
 3/4 kašičice soli
 150 gr masti (hladne iz frižidera)
Za punjenje
 400 gr jagoda seckanih na četvrtine
 100 gr gnječenih jagoda
 3/4 vode
 60 gr šećera
 1 limun šećer
 1 kesica vanilin šećera
 1 puna kafena kašičica limunove korice (Lidl)
 1 ravna supena kašika gustina
 prstohvat soli
 malo mleka za premazivanje
Kako da pripremite predivni tart sa jagodima pogledajte na linku:

https://silvaninekulinarskecarolije.blogspot.com/2021/04/zatvoreni-tart-sa-jagodama.html